Leefstijl in de Praktijk

Of je nou je energieniveau wilt verhogen, een betere balans in je leven zoekt, je prettiger wilt voelen in je lichaam, wilt afvallen of aankomen of sportprestaties wilt verbeteren voor een blijvend resultaat zul je gewoontes moeten veranderen. Leefstijlbegeleiding kan je op weg helpen of je juist helpen op de juiste weg te blijven. Nieuwe gewoontes eigen maken is niet makkelijk, maar samen zorgen we er voor dat je onbewust gezondere keuzes maakt.

 

Samen met één van onze leefstijlcoaches nemen we jouw leefstijl onder de loep; wat zijn jouw eetgewoontes, hoe is je nachtrust en hoe zit het met bewegen? Alleen als we alles goed in beeld hebben kunnen we haalbare doelen stellen, de juiste adviezen geven en een passend plan maken. Stap voor stap werk je samen aan gezonde gewoontes. Dit kan zowel individueel als in groepsverband via het CooL-programma.

Het Cool-programma valt onder de GLI (gecombineerde leefstijlinterventie) en richt zich op mensen met overgewicht of obesitas met als doel: Het bereiken van een gezondere leefstijl door advies en begeleiding bij voeding beweging en gedrag. Sinds 2019 wordt dit programma onder voorwaarden vergoed uit de basisverzekering zonder dat het eigen risico wordt aangesproken.

Het programma is voor personen met een BMI vanaf 25 en met een verhoogd risico op één of meerdere ziekten die met overgewicht samenhangen, zoals hart- en vaatziekten of diabetes type 2 of personen met een BMI vanaf 30. Huisartsen en internisten kunnen deelnemers verwijzen naar het programma.

Wil je starten met leefstijlbegeleiding of weten of het Cool-programma voor jou wat kan betekenen? Neem dan snel contact op en vraag hierbij naar Joyce.