Medisch Fitness

Herstellend van een operatie maar nog niet helemaal fit? Of raak je steeds meer beperkt in je dagelijks functioneren door een chronische aandoening zoals hart-, vaat- of longklachten, diabetes of COPD? Wij hebben de kennis in huis om je belastbaarheid te verbeteren, te behouden of verdere achteruitgang af te remmen. Met Medisch Fitness slaan we de brug tussen fysio en fitness, hoe we dit doen?

 

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak heb je geen verwijzing nodig. Gewoon even bellen, mailen of binnenlopen aan de Van Loonstraat in Heerhugowaard, je bent van harte welkom. Ben je doorverwezen vanuit het ziekenhuis, een revalidatiecentrum of raadt de huisarts je aan om Medisch Fitness te gaan volgen, dan zal je in de meeste gevallen wel een verwijzing meekrijgen. Vermeld dit dan bij de aanmelding en neem de verwijzing mee voor de intake.

De intake

We beginnen altijd met een intake. De intake bestaat uit een gesprek en (indien nodig) een lichamelijk onderzoek. Dit kan worden aangevuld met enkel vragenlijsten en fysieke testen. Als we het vertrekpunt helder in kaart hebben stellen we samen een behandelplan op.

Aan de slag

Een goed trainingsschema opstellen en uitvoeren kost tijd en aandacht. Daarom plannen we eerst één tot drie afspraken in om het trainingsschema door te nemen. Daarna voer je het schema twee keer in de week, voor een periode van twaalf weken, in een kleine groep uit. De groep bestaat uit maximaal zes personen. Na zes weken worden, tijdens de intake afgenomen, vragenlijsten en fysieke testen weer afgenomen. Deze worden tijdens een uitgebreide evaluatie besproken. Dit gebeurd ook na twaalf weken tijdens de eindevaluatie. Samen met de fysio besluit je het vervolg traject.

Wil je weten of Medisch Fitness voor jou geschikt is of meer informatie over Medisch Fitness, neem dan contact op door te mailen naar: hallo@welkomindepraktijk.nl of door te bellen naar: 0725345525.