Manuele therapie

Als je slecht kunt bewegen vanwege gewrichtsklachten, door aanhoudende of terugkerende pijn of omdat je gewrichten minder goed functioneren, als bewegen pijn doet of als je steeds klachten hebt die niet over te lijken gaan, dan kan manuele therapie helpen. Vaak merk je het verschil al na een (paar) behandeling(en). Je hebt minder pijn,  gewrichten die je eerder slecht kon bewegen zijn nu soepeler of de manueel therapeut helpt je om meer inzicht te krijgen in de oorzaak van je klacht.

 

Een manueel therapeut is een gespecialiseerd fysiotherapeut die na de opleiding voor fysiotherapie een aanvullende masteropleiding voor manueel therapie heeft gevolgd. De therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van mensen met pijn- en/of bewegingsklachten gelegen in gewrichten en in het bijzonder klachten aan de rug, nek, schouders en heup.

De manueel therapeut kijkt naar de manier waarop je beweegt en naar het geheel van gewrichten en spieren. Elke patiënt is anders, daarom maakt de manueel therapeut een behandelplan dat past bij jouw klacht.

Wat kan een manueel therapeut voor je doen?
Hoofdpijn: De manueel therapeut kan middels specifieke behandeltechnieken en oefeningen deze klachten gericht behandelen. Vormen van hoofdpijn die hieronder vallen zijn: (spier)spanningshoofdpijn, migraine en cervicogene (nek-gerelateerde) hoofdpijn,
Duizeligheid: De manueel therapeut screent jouw duizeligheidsklachten en kijk of hierbij of de oorzaak is gelegen in het evenwichtsorgaan of in de nek. Indien van toepassing zal hij hier gerichte behandeling voor uitoefenen in combinatie met oefeningen,
Klachten aan de wervelkolom, zoals nek- en rugpijn, al dan niet met uitstraling naar de armen of benen,
Klachten aan de armen, zoals: schouder-, elleboog- of polsklachten,
Klachten aan de heup.

Vooraf aan de behandeling wordt eerst een intake afgenomen om het klachtenbeeld volledig in kaart te brengen. Hierbij wordt altijd een screening uitgevoerd door de manueel therapeut om in te schatten of manuele therapie geschikt is voor jouw klachten.

In de meeste gevallen valt manuele therapie binnen het aanvullende pakket van jouw zorgverzekering.

Meer weten of een afspraak maken? Dit kan door te mailen naar roeland@welkomindepraktijk.nl of door te bellen naar 072 53 45525.