Dry needling

Last van stijfheid, spierpijn, bewegingsbeperkingen, minder kracht of tintelingen? Dan kan dry needling een effectieve behandelmethode zijn voor jouw klachten.

 

Dry needling is een behandeltechniek om triggerpoints in spieren uit te schakelen. Een triggerpoint is ook wel bekend als een “spierknoop”, die naast lokale pijn, ook een uitstralende pijn kan veroorzaken. Door deze punten aan te prikken, raken spieren langdurig ontspannen. Zoals de naam al aangeeft, wordt er een ‘droge’ (acupunctuur)naald gebruikt; er wordt dus geen vloeistof ingespoten. Het inbrengen van de naald voel je bijna niet. Zodra de naald een triggerpoint raakt, spant de spier zich kort aan. Dit voelt als een soort verkramping en is zeer kortdurend aanwezig. Doordat de naald op spierniveau kan werken is de behandeling nauwkeuriger en daardoor effectiever. Dry needling geeft vaak direct een positief effect.

De voordelen van dry needling;
Het geeft vaak direct effect,
Het effect is langduriger aanwezig,
Het is nauwkeuriger dan een behandeling met de handen,
Het kan uitstralende pijn wegnemen en
Valt binnen het aanvullende pakket van jouw zorgverzekering.

Let op! Niet alle klachten komen in aanmerking voor dry needling, wij kunnen je daar meer over informeren. Meer weten of een afspraak maken? Dit kan door te mailen naar chris@welkomindepraktijk.nl of door te bellen naar 072 53 45525.